Thursday, April 28, 2011

MAIL ORDER BRIDE??

Title tu bah hehe. Ya hari ini saya mahu kasih cerita pasal ni mail order bride dulu. 2 days ago kawan saya di tempat kerja tanya saya macamana saya jumpa my hubby. Saya pun heran kenapa baru hari ini dorang tanya selama 5 tahun kami kerja sama sama. Rupanya dorang ingat saya ni mail order bride!!. Bodoh punya orang!!. Terus saya terfikir lagi, oh selama ni saya kerja sama dorang, dorang ingat saya ni mail order bride lah. Terus saya kasih cerita dari A to Z hehe. Sama saya cakap saya jumpa my hubby in person bukan melalui internet. I guess, kalau orang asia kawin sama orang putih terus dorang cakap, ni mesti mail order bride ni. Tengok tu pandai pandai cakap begitu belum lagi tahu apa cerita kita kan?.

Tapi memang betul juga lah ada mail order bride di sini. Memang banyak tu. Salah satu dia kawan saya di tempat kerja juga. Dia dari filipins, umur dia 26 very nice girl, laki dia 60. Dia jumpa laki dia dari internet. Tapi sekarang ni dia menyesal betul kawin sama laki dia ni coz, laki dia suka berchating sama perempuan di interne. Siap kirim duit sama semua ni perempuan di internet lagi tu. Kesian juga saya, tiap hari saya kerja sama dia, itu saja dia kasih cerita. Kesian. Dia bilang, dia mahu kasih tinggal laki dia tapi susah coz, dorang ada 1 anak 19 months boy. Dia bilang, apa boleh buat lah dah nasib.

Well, I think bukan semua orang macam tu kan?. I'm sure ada orang out there yang jumpa laki/bini dorang from internet tapi hidup juga happily ever after kan?. Anyway, sudah lah cerita pasal mail order bride tu haha.

Do I look like mail order bride to you? LOL.


Note: Click HERE for free stuff.

Tuesday, April 26, 2011

HUJAN.

Malas betul saya ni weather, hujan saja dari semalam lagi ni tidak pandai berhenti henti. Mahu pigi jalan jalan pun tidak dapat. Malas lah.  Tapi kalau di fikirkan, ada ada saja kita ni kan?. Kalau hujan kita complain, kalau tidak hujan kita complain juga hahaha. Tidak pandai bersyukur hehe. 
Anyway, sudah lah tu cakap pasal hujan mari tengok gambar A.B.

1
Gaya A.B tengok gambar  her new cousin.


Note: Looking for new header for your blog? bah, click HERE.

Saturday, April 23, 2011

HAPPY EASTER.



See ya..

Friday, April 22, 2011

SEW NICELY DONE.

Bag yang saya nanti nanti kan akhirnya sampai juga.

1
See? dia pulak yang berabis mahu buka.


2
Yup! more Sew Nicely Done bag collection for me :).


3
Saya mahu ambil gambar tu bag tapi dia tidak mahu.


4
Nah buruk muka haha. Dia ingat tu bag untuk dia. Tidak apa lah A.B mommy kasih pinjam kau for 1 day hehe.


Cute kan tu bag?. Bah, sesiapa yang berminat just click HERE. See ya.

Thursday, April 21, 2011

BIG BROTHER & LITTLE BROTHER.

Tadi pagi saya check my sister's blog saya nampak ni gambar terus teringat saya time my 2nd boy baru lahir hehe.

1
My nephew with his little brother.


2
My 1st boy with his little brother. Gambar lama ni tu lah picture quality pun tidak bagus.


That's all for today. Mahu continue saya punya project dulu :). See..ya.


Wednesday, April 20, 2011

BABY BOY.

Congratulations to my sister CathJ, who gave birth(via C-Section) to a baby boy.

BABY RYAN - 2
Welcome to the world baby boy xoxo.

Monday, April 18, 2011

PASTA NIGHT.

Wah tidak lama lagi my sisters CathJ and Maureen mahu beranak sudah. Eh...tidak sabar mahu tengok gambar ni. My boys pun happy juga balik balik tanya mana gambar tu babies hehe.

Anyway, ni gambar semalam saya ambil time A.B makan pasta.

1
Apa lah daddy kasih makan A.B pasta without her bib. 


2
Terkejut dia waktu saya panggil nama dia hehe.


3
Messy girl.


4
I got a smile.


That's all for today, mahu pigi blog walking dulu. See ya..


Friday, April 15, 2011

PIANO.

Cepat juga weekend kan?. Apa kamu punya planning?. Kami ni entah lah belum tahu lagi ni. Harap harap dapat pigi tempat yang boleh ambil gambar, boleh juga kasih masuk sini hehe.

Anyway, mari kita tengok A.B main piano sambil menari hehe.

video


Happy Weekend Everyone.


Note: Visit My Other Blog HERE For More Cool Stuff. 

 

Wednesday, April 13, 2011

BRUCE TRAIL.

See? I told you guys kalau the weather ok saya bawah satu family pigi jalan jalan sambil ambil gambar kan?. Nah 2 days ago saya bawah satu family pigi hiking. Tidak jauh juga dekat saja dari tempat kami tinggal.

1



2
Semua pun tidak sabar mahu pigi hiking.


3



4
A.B berehat hehe.


5
Nice kan?.


6
My big boy sedang relaxing.


7



8



9
The giant tree.


10
Very interesting. 


11
A.B and my little boy sedang relaxing.


12
Pictures of us.


13
The boys mahu jadi spiderman spiderboy.


14
Spring time.


15
Time to go home.


That's all for today.


Tuesday, April 12, 2011

DOLMAGE HOUSE.

Dolmage House
Robert Dolmage (1820-1889), a general merchant on Main Street, built this red brick home for his wife and daughters. After his wife's death in 1904, the girls care was entrusted to Claude Boden, a shop assistant who had been adopted by Robert. When the last sister Florence died in 1945, she left her estate to Claude who was then free to marry his long-time fiance Cora March, a teacher at Hagar School. Source.

1



2
Sekarang ni tempat jadi Spa salon.


4
The giant tree.


Banyak juga tempat tempat bersejarah di sini Grimsby ni. Tapi kena research-research dulu baru tahu apa cerita dia. Then, boleh kasih masuk sini hehe. Ok lah that's all for today. 
See ya.

Saturday, April 9, 2011

CUPCAKE.


Like my cupcake? hehe cute huh?. Visit HERE for more :).

 

Friday, April 8, 2011

B&W.

Sorry guys lama sudah saya tidak pigi limpas limpas kamu punya blog. Please, jangan kecil hati k? saya tengah buat my new project/hobbies bah ni tu lah busy sikit hehe.

Anyway, gambar ni kali ini saja yang dapat saya kasih masuk sini. See? mahu ambil gambar pun busy, macamana ni?. Well, don't worry nanti nice weather baru lah saya bawah satu family pigi jalan jalan sambil ambil gambar :).


1
Suka saya tengok tu bulan.


2
Can you spot the Crescent Moon?.


3
That`s all for today.
Note: Please visit my 2nd blog HERE to see my new project :).


Thursday, April 7, 2011

MY OWN DIGITAL SCRAPBOOK ARTIST.

Akhitnya sampai juga my digital scrapbook software. Tidak sabar mahu buat ni hehe. Bah, kalau senang limpas limpas lah di sini --> www.freebackgroundandmorebysjb.blogspot.com k?.

1
Tadaa..my own digital scrapbook artist.


2
Di dalam tu box.


That's all for today. See..ya..


Tuesday, April 5, 2011

BLOW YOUR NOSE PLEASE.

Banyak betul kerja ni. Eh bukan housework k, kerja depan laptop saja hehe. Banyak betul yang mahu di ubah. Mana lagi mahu update my free backgrounds and more blog. Tapi yang ini kena tunggu dulu coz, saya tengah tunggu my new Serif Digital Scrapbook Artist software. Entah bila lah sampai ni, saya pun tidak sabar sudah hehe. 

Anyway, mari tengok ni video..

video
Cute kan? pandai blow nose sendiri hehe. Oh, sound di belakang tu actually my hubby dia ketawa tapi macam kuching termakan tulang pulak hahaha.


Ok, that's all for today.


Sunday, April 3, 2011

HAPPY GIRL.

Hubby baru beli ni dress untuk AB. Apa lagi suka betul AB pakai bah. Mari tengok AB punya new dress hehe.

1
AB suka pakai baju kembang kembang hehe.


2
Happy girl :).


3
Cute.


That's all for today. See ya..


NOTE: My new domain www.sjb-myphotopage.com
 

Friday, April 1, 2011

MY OWN DOMANIN.

Today, i just wanted to let everyone know yang saya ada new domain sudah. So, the new domain name is...

 www.sjb-myphotopage.com

Hehe still the same cuma tidak ada tu "blogspot". I think senang orang mahu ingat kan?. Bah, sorry k kalau ada siapa siapa yang ada masalah mahu access my blog.


Bonus.
video
Oh, mari tengok video AB, cute pulak saya tengok dia di sini. Kalau saya tidak silap dia baru masuk 1 tahun ni. Enjoy :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...