Thursday, March 31, 2011

SURPRISE

Heran campur happy pulak saya tadi bila hubby pulang dari kerja. Masuk saja dia di rumah terus dia kasih saya ni big box. Saya pun, huh??? apa ni. Fikir fikir bukan my birthday, anniversary? bukan juga. Ah buka saja lah hehe. Sekali tengok ini lah pulak....


1
My own make up case hehe. Biar pun bukan color yang saya mahu tapi tak apa lah yang penting ada hehe. Hubby cakap kalau di kedai harga dia ni around $170can. Tapi hubby dapat around $70can.


2
Bukan saya saja yang happy, AB pun turut gembira juga haha.


Ok, See ya..


Wednesday, March 30, 2011

NAP TIME.

Cari punya cari ini pulak gambar yang saya nampak hehe, lucu and cute.

1
Leher pun berlipat bah haha.


2
Ada kah tidur sambil termenung.


3
Cute.


4
One more :).


That's all for today, mahu blog walking dulu. See ya..


Monday, March 28, 2011

MARCH BREAK 2011 - PART 3.

Ayooo hari hari pun busy macamana ni?. Anyway, mari sambung ni March Break vacation dulu before saya lupa hehe.



MARCH BREAK - PART 3.
1
Di sini lah kami pigi. 


2
Ada coloring activity untuk budak budak juga.


3
Welcome.


4
The Ninth Line Baptist Church & Chapman House.


5



6



7
Suka pulak saya tengok tu kayu kayu kena susun begitu.


8
Wilson Variety Hall.


9
Maxwell House.


10
Di dalam Maxwell house.


11
Hoover Mennonite Home.


12
Time to go home, kaki pun sakit sudah ni. Sayang time kami pigi sini banyak tempat kena tutup for renovation.


13
Sekali tengok jam pukul 5 sudah, that's mean dinner time hehe. Di sebab kan lunch time tidak berapa sedap. Kami cari lagi another Malaysia restaurant. Ni kali baru lah puas hati tapi tidak puas hati sama tu harga haha. Mahal betul.


14
AB mahu more roti canai. Tengok tu tangan dia mahu minta hehe.


The End.


Thursday, March 24, 2011

MARCH BREAK 2011 - PART 2.

March Break 2011 Cont...

1
Hari tu awal betul kami bangun.Tengok lah muka AB, punya lah happy dia.


2
The boys, entah lah apa dorang buat ni.


3
Breakfast dulu. Ada kah ini pulak my little boy punya breakfast hehe.


4
Lepas tu bawah ni budak budak pigi main di playground.


5
My 1st, 2nd and 3rd kids.


6
Check punya check tu tempat yang kami mahu pigi buka around 12.30pm lah pulak. So, bagus pigi lunch dulu takut nanti time jalan jalan ada pulak orang kelaparan. Lunch time tu, kami pigi sini "Malaysian & Singapore Cuisine.


7
Ini lah kami order. Roti canai (Gemuk roti canai dia hehe), Rojak (ingtkan rojak macam di Malaysia tu, ni rojak dia buah buahan pulak), Nasi lemak (Macam nasi campur curry pulak). Sayur masak belacan (Punya lah masin). Kira murah juga lah semua ni $30can saja.


8
My little boy lah suka betul dia makan tu roti canai. Dia cakap, eh macam di Malaysia lah hehehe.



To Be Continue...


Wednesday, March 23, 2011

MARCH BREAK 2011.

Today, sepatutnya hari yang ke4 for Spring season. Tapi  si winter tidak mahu kalah, mahu juga dia turun semalam sampai lah jadi snow storm. Kebanyakan sekolah, business, jalan raya tutup. Tapi for me, no choice kena pigi kerja juga huhu.

Eh, sudah lah cakap pasal winter tu mari cakap pasal March break pulak. March break this year kami tidak pigi jauh jauh coz, saya kerja dapat 2 hari cuti saja. So, kami pigi sini saja...

Markham, Ontario.
 "The town of Markham, Ontario, is located north of Toronto, and has an estimated 2005 population of roughly 257,000. The town is made up of seven smaller communities: Buttonville, Thornhill, Unionville, Milliken, Wismer Common, Cornell, and German Mills. Markham is nicknamed the high-tech capital of Canada due to the relatively large number of major companies with head offices in the town. The community is recognized as one of the most culturally diverse in Canada, with over half of the population foreign-born. The town also boasts numerous historic sites and museums, as well as exceptional performing arts venues and concerts". Source.


1
Boss kecil hehe.


2
Ini lah kerja dorang kalau tinggal di hotel, tengok TV sama pigi swiming itu saja. Tapi saya tidak ambil gambar waktu dorang pigi swimming, malas bah hehe.


3
Sebelum pigi cari makan kami jalan jalan di sini dulu. Pacific Mall.
"The Pacific Mall, located in North Toronto, is the largest indoor Asian mall in North America. It is a shopping attraction that incorporates a traditional Pacific market style. It has 400 stores selling a large variety of retail goods as well as herbs, prepared Chinese foods and entertainment. Pacific Mall is surrounded by a shopping complex encompassing over 500 stores and has over 1500 indoor and outdoor parking spaces for your shopping convenience". Source.


4
Second floor of Pacific Mall.


5
Lepas penat jalan sini sana, kami terus pigi makan. (Tapi lupa pulak mahu ambil gambar, sudah habis makan baru ingat haha). Nampak AB punya minuman? hehe tidak mahu share lagi tu. Tamaha punya AB.


MARCH BREAK 2011 CONT...

Monday, March 21, 2011

SEW NICELY DONE.

Mari tengok apa lagi yang saya order from Fely (Sew Nicely Done) this time. Oh, sesiapa yang berminat or yang ada hati mahu beli bag bag macam ni, please check on her FB k?.

1
Tadaaa my own Heidi Oilcloth Tote.


2
AB pun ada hehe. 


3
Mana mana dia pigi, dia bawah ni bag.


4
Ada kah dia pun mahu.


5
The best picture of me and AB with our matching Heidi oilcloth tote :). (Padahal AB marah sudah haha.)


Ok, that's all for today. See ya..



Thursday, March 17, 2011

ST. PATRICK'S DAY


Saint Patrick’s Day is a Catholic holiday celebrated annually to remember Saint Patrick. Initially a religious holiday, St Patrick’s Day has become more of a secular holiday in recent years. Commonly recognized as patron saint of Ireland, St Patrick’s Day is celebrated with most fervor in Ireland as well as among Irish communities in other countries. Source.


Ya, hari ini St. Patrick day di sini, banyak orang pakai baju hijau, rambut hujau, semua pun hijau. Kalau di pub pun dorang serve tu beer hijau hehe. Anyway, kami masih lagi di hotel ni, besok baru pulang.

1
The boys wears their giant sunglasses. It's tradition in St. Patrick's day hehe.


2
AB pun mahu cuba haha.


Ok, see..ya..


Wednesday, March 16, 2011

10 days you challenge - DAY 10 - 1 PICTURES OF YOUR SELF.

It's march break. Hubby and the boys cuti sekolah for 1 week. Saya? huhu kerja saja, baru hari ini dapat cuti itu pun 2 hari saja, lepas tu balik lagi kerja nanti hari 5. Apa boleh buat kan? kalau sudah kerja.

Anyway, sekarang ni kami di sini Markham, Ontario tinggal di hotel for couple nights. Alah saja bawah ni budak budak pigi jalan jalan for their march break vacation hehe. Oh, sebelum saya lupa ini lah my last challenge....

DAY 10 - 1 PICTURE OF YOUR SELF.

9
Ini saja gambar saya satu orang yang terbaru for this year.



That's all for today. See..ya..


Tuesday, March 15, 2011

10 days you challenge - DAY 9 - 3 FILMS.

DAY 9 - 3 FILMS.

1. Coraline.



2. Finding Nemo.



3.Up.


Suka saya tengok semua ni movie, tengok balik balik pun ok saja hehe. Apa lagi my kids, kali more then 20 time oh dorang tengok. Tapi tidak juga pandai boring hehe. Anyway, see ya mahu pigi kerja ni.


Monday, March 14, 2011

10 days you challenge - DAY 8 - 5 FOODS.

DAY 8 - 5 FOODS.
SOUVENIR 11
1. Bambangan. (Bambangan lagi haha).


ROTI CANAI 7
2. Roti canai. (Rindu...betul mahu makan roti canai).


3
3. Soto. (Curi ni gambar dari my sister - Cj Go Travel blog hehe).


MELAKA 34
4. ABC cendol.


5
5. Lasagna.


See..ya..

Sunday, March 13, 2011

10 days you challenge - DAY 7 - 7 WANTS.

Baru balik dari kerja ni, penat lah. Bah, mahu sambung ni 10 days challenge dulu. Today is....

DAY 7 - 7 WANTS.

BIRTHDAY - AROUND THE HOUSE 6
1. Balik Kampung.


SOUVENIR 11
2. Bambangan. (Siapa siapa yang boleh kirim tu, tolong lah kirim k? hehe).


5
3. New car/van.


READY TO GO 4
4. Travel. (Ni gambar ni waktu kami di airport mahu balik KK).


4
5. Make up case.


6. New Boots.


7
7. Menang lottery. (Siapa juga tidak mahu kan? haha tamaha).


Bah, ok lah. See..ya..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...