Monday, February 28, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO MY LITTLE BOY.

Not feeling good today, sakit perut lah huhu. Anyway, mari tengok gambar my little boy birthday party.

1
Yup, my little boy turn 6 on Feb, 25.


2
Ni kali kami buat birthday party dia di sini. Mahu rental ni tempat memang mahal juga tapi senang tidak payah mahu kasih bersih lepas party hehe.


3
Kena bawah makanan sendiri lah. Kami bawah pizza, drinks, chips and cake saja tu hari. I think cukup lah kalau untuk kid birthday kan?.


4
My kids with they best friends hehe.


5
Ok, time to eat kids.


6
Lepas tu, cake time.


7
Ketawa saya tengok muka my little boy.


8
Sampai saja di rumah, terus dia mahu buka hadiah dia. 


Happy birthday kiddo. We, love you so much muahhhh.

Wednesday, February 23, 2011

STRANGE BEHAVIOUR??.

Saya mahu kasih cerita you all pasal my big boy. Tu hari kami satu family pigi shopping, bukan shopping baju k, shopping makanan hehe. Anyway, sementara menunggu hubby bayar semua tu barang, kami (me and the kids) tunggu my hubby di sebelah tu kedai jual ice cream. Of course kalau budak budak nampak ice cream mesti lah dorang mahu kan?.

So, my big boy tanya saya kalau saya boleh belikan  ice cream untuk dia. Saya cakap, kalau dia mahu, dia mesti pigi beli sendiri. Dia cakap ok. So, sampai saja di counter tempat order ice cream tu, dia jadi speechless. Heran juga saya kena dia tidak boleh cakap "I want ice cream please". Ni berdiri saja, tidak cakap apa apa. Banyak lagi tu orang di belakang dia menunggu. Lepas tu, dia lari pigi tempat saya. Saya tanya dia kalau dia ada beli ice cream. Dia cakap no. Terus saya cakap, bah kita beli di lain tempat lah. Tapi dia mahu juga beli di tempat yang sama. So, dia balik lagi berbaris. Tapi sampai saja geliran dia, tidak juga dia cakap apa apa. Sampai lah ni orang di belakang dia cakap sama dia "Tell the girl what you want". Saya nampak juga tu orang cakap sama dia. Bukan apa, tu orang cuba tolong dia bah. Sekali saya tengok belakang nah saya nampak my big boy berlari sambil panggil panggil saya. Ingat kan sudah dia beli ice cream, rupa nya tiada pulak. Saya pun meradang, sampai saya cakap "Ah, sudah lah kau mari kita pulang.

Sampai saja di van, tiba tiba dia memangis berabis sambil cakar cakar muka dia. Kami pun heran. Saya tanya dia kenapa. Mahu tahu apa dia cakap "I don't know what to say!". Kami pun "Huh???" itu saya dia cakap "I don't know what to say"!, "I don't know what to say!" Saya tanya dia "Say what!". Itu juga dia cakap "I don't know what to say"! sambil cakar cakar muka sama hampas hampas kepala dia di kerusi. Yang heran lagi kan, terus tiba tiba dia terpengsan/tertidur? gitu. Macam lucu pulak saya tengok, terus hubby cakap "he's still breathing?" Ada kah? tanya soalan begitu. Saya suruh my little boy kasih bangun dia. Terus my big boy bangun tapi  mula menangis lagi sambil cakar cakar muka dia. Begitu saja sampai lah kami sampai di rumah.

Heran juga kan? gara gara ice cream boleh jadi begitu. Terus teringat saya my brother time kami kecil kecil, dia berabis mahu my mom beli tu video game untuk dia tapi waktu tu sudah lah bulan tua, mahal lagi tu video. Ya, dia berabis menangis sampai terbaring baring di lantai. Lucu juga kalau saya ingat. Entah kalau my brother masih ingat lagi kah tidak hahaha.

Anyway, itu saja ceita saya hari ini. See..ya..


1
My big boy. (Dia tidak suka kena gambar tu lah muka macam tu hehe). Well, biar pun gaya macam tu but we still love you kiddo.


Tuesday, February 22, 2011

AB

Ingat kan musim salji habis sudah, sekali tengok datang lagi bah ni snow. Eeee malas betul, mahu keluar pun susah, sejuk.... terpaksa lah duduk di dalam rumah saja. AB pun ketagih sudah tengoh TV. Tapi bukan semua movie dia suka, ni satu saja movie call "CORALINE" yang dia suka tengok.

1
See? serious betul kan muka dia tengok tv.


2
Mata pun tidak pandai lari hehe.


Well, that's all for today. See ya..


Monday, February 21, 2011

FAMILY DAY IN CANADA

Family Day is observed in the Canadian provinces of Alberta, Ontario and Saskatchewan on the third Monday of February. This holiday celebrates the importance of families and family life to people and their communities. Source.

1
 Happy Family Day Canada.


Friday, February 18, 2011

SEW NICELY DONE.

Tadi pagi awal awal lagi sudah ada orang ketuk pintu, sekali buka si postman lah pulak. Mahu tengok apa si postman bawah?. Ah, mari tengok gambar hehe.

1
Ini lah dia Fabric play cake saya order from Fely - Growing Pains.


2
Muka baru bangun, rambut pun hehe kusut. 


3
Happy bah dia.


4
Tengok mata dia hehe.


5
Happy costumer.


6
Cute.


7
Saya mahu gambar ni cake. AB nampak, mahu tahu apa dia buat lepas tu?....hehe mari tengok..



*



*



*


*



*



*


*



*



*



*



8
Hahaha dia ambil semua tu cake terus lari.


Cute kan tu cake?, buka cake saja dia buat. Ada bag juga semua pun cute cute. Kalau you mahu check her FB please click HERE or visit her blog - Growing Pains.


See..ya..


Thursday, February 17, 2011

THANK YOU.

Last year, I did join this contest "YOU GIVE ME IDEAS, I GIVE YOU EARRINGS" by Shirley - BEAUTIZA". I gave her very simple idea and guest what? I won hehehe.

1
Ini lah tu earring yang saya dapat. Cute huh?. 


Anyway, thanks again Shirley nanti kawin my BIL saya pakai ni hehe.


Wednesday, February 16, 2011

VALENTINES DAY 2011

So, how's your valentines day?. Mine, saya kerja waktu tu huhu tapi tidak apa coz, kami sudah celebrate our valentines day on Feb 13.

1
Indian restaurant. Di sini lah kami pigi celebrate our valentines day on Feb 13.


6
Mommy and AB.


2
This year ini saja yang saya beli untuk the boys class and teachers. Murah $2(RM 6.20) for big box of gummy candys.


3
Simple but prefect gift for me and hubby :).


4
Cute huh?


That's all for today. Mahu pigi blog walking dulu :). See..ya.

Friday, February 11, 2011

MY KIDS.

Yes!! I"m off today tapi besok kerja lagi huhu. Yang paling saya malas tu mahu bangun awal. Well, apa boleh buat lah kan? kalau sudah kerja. Anyway, time saya buat ni N3 saya tengah makan cashew terus tiba tiba......

1
Ada tangan kecil curi saya punya cashew hehehe.


2
Terus masuk mulut.


3
Terus pura pura tidak tahu. Padahal mulut penuh sudah haha.


Have a good weekend everyone. See..ya..

Wednesday, February 9, 2011

OUTDOOR

12.47pm, mahu pigi kerja ni. Bah, enjoy gambar di bawah k?.

1



2
Snow everywhere.


3



4
AB rajin tolong daddy hehe.


5
Play in the snow.


6
AB pun mahu play.


7
Tajam juga pandangan dia ni.


8
AB with her action ha..ha..


9
It's me hehe, saja mahu tunjuk my new coat hehe.


That's all for today. See ya..


Tuesday, February 8, 2011

BARBIE TRANSFORMATION TUTORIAL.


Bah, siapa siapa yang mahu cuba jadi barbie tu tengok lah ni video hehe.


See..ya..

Sunday, February 6, 2011

SNOWMAN

So, apa macam? ada dapat banyak ang pow kah? hehe. This year macam tidak berapa meriah ni Chines new year sini. Coz, tu hari ada big snow storm kan, so macam semua activity kena cancel. Apa boleh buat lah kan? kalau sudah begitu. Anyway, tu hari kami pigi jalan jalan saya ternampak ni ada orang buat snowman hehe. Bukan saja snowman satu orang, satu family bah ha..ha..

1
See? haha cute kan?.


2
Kira mahu ambil gambar Toronto City, tapi malas pulak mahu tukar tukar lens hehe.


3
Nice kan?.


Ok lah, See..ya..


Thursday, February 3, 2011

SNOW STORM 2011

Yup, another big snow storm yesterday. Semua sekolah closed, kedai kedai pun almost everything closed. So, the boys and hubby tidak pigi sekolah yesterday. Nasib juga saya cuti, dapat juga spend time with family. After lunch, kami  bawah ni budak budak pigi main bogganing. Enjoy the pictures :).

2



3



4



5
Banyak budak budak main bogganing.


6



7
Picnic area. Untuk Summer lah hehe.


8
My new winter boots ha..ha..


9
 Cantik ni park kalau time summer, banyak bunga bunga, rumput pun hijau tu.


1
Tapi ada history about this park. So, jangan datang malam malam hahaha.


10



11



12



13
Itu pun dia my little boy.


14
Kesian penat bah dia.


15



16
Ada ada saja dia jumpa ni.


17
Itu pun dia my big boy.


18
AB huhu tertidur pulak dia waktu ni. So, no bogganing for AB.

 
19
Sejuk betul masuk balik di van hehe.


20
Ni lah yang saya takut kalau drive di snow, boleh stuck juga oh. Kalau satu orang lagi memang susah lah terpaksa call somebody to help you. Tapi kebanyakan orang sini selalunya dorang tolong juga tu kalau dorang nampak macam ni.



Anyway, that's all for today. See..ya..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...