Monday, January 31, 2011

LET'S DANCE.

Ayoooo penat betul ni, apa tidak ni hari yang ke 8 days saya kerja berturut turut. Semua energy pun hilang sudah haha. Mahu blog-walking pun tidak sempat. But, jangan kecil hati ya to all my follower setia coz, saya pigi juga tu lawat lawat your blog hehe. Anyway, enjoy the video :).

video
Let's dance ha..ha...


Ok, that's all for today.


Friday, January 28, 2011

CAN YOUR KIDS SPEAK MALAY??.

Can your kids speak Malay?. Yup, banyak orang tanya saya kalau my kids boleh cakap or understand in Malay. My answer is.....

video
Yup, they can speak and understand in Malay tapi tidak lah banyak sangat macam orang Malaysia bercakap hehehe tapi yang penting they still can speak and understand some word kan?.


 Anyway, that's all for today. 


Wednesday, January 26, 2011

VALENTINES BUTTONS - CONT.

More Valentines buttons :).






For more buttons please visit HERE.


See..ya..


Tuesday, January 25, 2011

LINCOLN PARK

Tadi tengahari terpaksa juga pigi ni mandatory in-service di tempat kerja. You imagine lah, batuk batuk hidung pun tersumbat tapi terpaksa juga duduk  for 4 hours. Gila betul. Nasib juga buka saya satu orang saja yang sakit, kali ada juga 2 or 3 peoples yang batuk batuk. Lucu juga kalau saya ingat, macam kami semua yang sakit ni berbalas balas batuk hahaha.  Anyway, mari tengok gambar.

1
Ni park dekat saja dari tempat kami tinggal. 


2
Playground.


3
The golden tree.


4
Parking lot.


5



6



7
Gazebo.


9



10



That's all for today. See..ya..



Monday, January 24, 2011

SICK.

Malas betul saya ni, sakit lagi. Mahu buat apa apa pun tidak dapat. Nasib juga hari ini saya off. Bah, ok lah nanti lagi cerita mahu pigi baring dulu, sakit kepala huhu. 

1
Gambar last year ni. Tengok apa dia buat ni.


2
Hehehe main baring baring saja bah.
Ok lah, See..ya..


Saturday, January 22, 2011

GROWING UP.

Lucu juga tengok gambar AB time dia masih baby. Kadang nampak cute, kadang nampak macam lelaki pulak hahaha.

1
Macam muka lelaki pulak kan?.


0
My nephew and AB. Ni baru lah muka AB betul betul macam lelaki haha. Macam lelaki pakai baju perempuan hahaha.


2 
Growing up.Nasib juga jadi lady like hehehe.


Note: Yup! that's AnnieMing's hat hehe.


Ok, that's all for today. Mahu keluar ni, see..ya..

Thursday, January 20, 2011

VALENTINES BUTTONS.

Done with my new project hehe. Mahu tahu apa project yang saya buat tu?, ah..tengok lah di bawah ni hehehe.






For more cute buttons, please visit HERE. See..ya..


Wednesday, January 19, 2011

CONTEST BLOG PALING CANTIK, COMEL DAN KEMAS.

Contest time :).

1
 For more information please click HERE.

I would like to tag this contest to....
1. Cath - Cjgotravel.
2. Wyne @ Mouren Mauve - Gorgeous Ramblings.
3. Dinas Aldi - Dari Penjuru Ini. 
4. Tihara - Herba Tihara.
5. Shirley S. Wong - Welcome To Shirley'S Page... 


Yang lain lain kalau mahu ikut ni contest. Ikut saja k. See..ya..


    Tuesday, January 18, 2011

    GRAVEYARD

    Hari tu kami satu family pigi car ride sambil ambil gambar. Kira mahu pigi ambil gambar waterfalls tapi tu jalan kena tutup. So, terpaksa lah ambil gambar graveyard saja hahahaha. Kalau musim summer ni kan cantik ni tempat. Bah, imagine lah banyak bunga bunga, rumput pun hijau menghijau terus macam rasa you di taman bunga lah pulak. Nanti lah musim summer saya ambil gambar ni tempat, kita tengok perbezaan dia.

    Cakap pasal graveyard ni, terus teringat saya tu sana di simpang Inanam, banyak betul kuburan Cina. Dulu banyak betul rumput yang panjang panjang sama pokok pun tinggi tinggi. Kalau malam bikin takut betul mahu limpas. Imagine lah kalau red light,  terpaksa lah duduk di sebelah kuburan sampai green light tukar hahaha. Bikin takut betul. Tapi, itu dulu lah kan?, sekarang ni bersih sudah tapi masih juga bikin takut hehe. 

    1
    Canadian Soldier Flags.


    2
    More flags.


    3
    Graveyard tower.

    4
    Lots and lots of trees.


    5
    Ni bahagian orang kaya kaya hahaha just kidding. But, memang begitu lah, makin besar tu stone makin besar juga tu duit mahu bayar. Orang kaya saja yang mampu mahu bayar. Tapi sekarang ni, kebanyakan orang main bakar saja. Huhu kesian tu body tapi apa boleh buat lah kan? kalau sudah jadi mayat.


    6
    Di sini lah my hubby grandfather kena kubur.


    7
    Ok, time to go home, ada orang mengamuk.


    See..ya..


    Friday, January 14, 2011

    MODEL RAIL ROAD SHOW.

    Kenapa ni ah? rasa macam malas....saja. Mahu buat kerja di rumah pun setengah setengah. I mean, macam saya baru mahu lipat kain kan terus rasa macam malas betul. Nah, terus saya kasih tinggal pigi buat kerja lain. Lepas tu, mahu iron baju pun begitu, iron setengah yang lain kasih tinggal. Eeee malas betul. Sudah tu rasa macam mahu tidur... saja tapi kalau mahu pigi tidur pun tidak dapat tidur juga hahahah. Ada ada saja kan?. Kali ni badan tidak cukup vitamin kali.

    Anyway, last year ada kami bawah ni budak budak pigi tengok tu model rail road show di shopping mall dekat kami tinggal. Lupa pulak saya mahu kasih masuk tu hari. Oh satu lagi, ni quality gambar tidak berapa bagus coz, saya guna camera kecil saya.

    1
    Welcome.


    2
    Miniature ice rink. Cute.


    3
    Miniature Gazebo.


    4
    See, tidak bagus kan?. The boys control tu train.


    5
    Lots and lots of miniature houses.


    6
    Ada lagi bah si kuda hehe.


    7
    Nah, miniature graveyard.


    8
    It's huge.


    9
    Gambar bonus :).


    That's all for today. See..ya..



    Thursday, January 13, 2011

    WINTER 2011

    Yesterday the boys tidak pigi school coz the snow storm. Mahu pigi kerja pun sikit lagi tidak dapat keluar, terpaksa shovel tu snow awal awal baru lah boleh keluar dari driveway. Nah, sekali tadi pagi semua muscle pun sakit sakit. Nasib ni hari tu snow storm berhenti, tapi saya dengar hari enam ni ada lagi snow storm aarrggg malas betul.

    Anyway, Ni gambar saya ambil sebelum tu snow storm. So, you imagine lah selepas snow tu, lagi lah tebal tu snow.

    1



    2



    3



    4



    5



    6



    7



    8



    9



    10



    11



    12



    That's all for today. Mahu pigi kerja. See..ya..



    Tuesday, January 11, 2011

    LIGHT PANTING.

    I'm so excited hehe, you know why?. Coz, saya pandai sudah buat ni light panting hehehe. You know, it took me almost 1 month to learn this, hahahaha I know I know sad kan?. Kalau orang yang  pandai guna camera yang canggih tu tidak heran lah boleh buat ni light panting sekelip mata saja. For me, saya memang pandai tekan saja tu button camera tapi kalau mahu ubah ubah number tu, huhu ada susah sikit. Anyway, mari kita tengok gambar..

    1
    Baru belajar ni.


    2
    My big boy mahu buat happy face tapi jadi begini lah pulak.


    3
    Apa ni?.


    4
    Mahu jadi sudah.


    5
    Let's mommy try. Ada rupa macam snail kah? he..he..


    6
    Tadaaaaa.. BE HAPPY & SMILE ALWAYS.


    P/S - I guna my SONY DSLR a390 - MANUAL, 15" F5, ISO 100. 


    Ok, that's all for today. See ya..


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...