Friday, December 31, 2010

HAPPY NEW YEAR 2011

Want to wish Happy New Year 2011 to all my family and friends near and far. Hope the New year is good to everyone.

1


Muahhhh..

Wednesday, December 29, 2010

LIGHTS UP YOUR LIFE.

Eh, lupa pulak saya mahu kasih masuk ni gambar Christmas lights yang saya ambil minggu lalu.

1
Banyak juga rumah rumah yang pasang Chrtistmas lights this year tapi malas pulak saya mahu ambil gambar semua.


2
Semua pun cantik cantik.


3



4
Saya rasa ni rumah lah yang paling banyak lights.


5
Lepas puas tengok tengok rumah yang penuh dengan lights, kami terus pigi Niagara Falls.


6



7
Cantik kan?.


8
The Skylon Tower.


9



10
Mahu juga pigi tengok dekat dekat tapi malas lah pulak hehehe. Sejuk bah.


11



12
Wah..cantik lah.


13



14
Malam malam pun banyak orang.


15



16
More lights.


17



18
Time to go home.


That's all for today. See..ya..


Tuesday, December 28, 2010

CHRISTMAS DAY 2010

This year kami celebrate Christmas kecil kecilan saja. Me, hubby, the kids and my MIL. Penat bah, tiap tahun kami volunteer buat open house, well except last year coz, kami di KK waktu tu.  Anyway, ya you imagine lah tiap tahun buat open house. Kira penat juga bah, mana lagi mahu kasih bersih memang penat lah.

So, this year saya kasih tahu hubby saya tidak mahu buat open house. Lagi pun saya kerja petang, tak kan lah sudah penat layan tetamu terus pigi kerja pulak kan? ada lah yang pengsan hehe. So, dari bulan yang lalu lagi saya suruh hubby tanya kalau kalau his sister(s) mahu volunteer buat open house for Christmas this year. You tahu, all of them tidak mahu buat, ada kah?. Semua alasam terlampau banyak kerja kalau buat open house. Dalam fikiran saya (kau ingat saya (we) tidak penat kah, tidak banyak kerja selepas you all pulang?) bikin meradang, semua pun mengharap kami. Kasih lah bah rehat orang kan?.  Eeee jahat juga saya oh kan? bukan apa, luahan hati bah ni hehehe. Eh, harap my SIL tidak faham apa yang saya tulis coz, dia suka tu pigi check check saya punya blog hehe.

For my MIL saya faham juga, sudah tua memang tidak sesuai lah suruh dia buat kan? tu lah kami jemput dia for overnight and have some Christmas lunch with us before saya pigi kerja. Oh well, I guess next year kena volunteer lah kan? hehe. Bah, mari tengok gambar...

1
My lil boy buat his happy dance hahaha. Awal ni dorang bangun kalau saya tidak silap pukul 6.45am gitu.


2
MIL pun dapat hadiah dari Santa hehe.


3
Selepas puas tengok hadiah dari stocking yang Santa sumbat last night hehe, terus pigi next level, opening presents under the tree.


4
Happy nya si grandma dapat hadiah from the kids (kami lah satu family).


5
Lucu saya tengok gaya AB, tangan mahu ambil tu baju tapi mata sempat lagi tengok grandma hehehe. Macam mahu mencuri tapi kedapatan hahahaha.


6
You know, AB sukaaaaaa betul anak patung. So, bila dia nampak ni anak patung yang grandma beli for her, nah ini lah muka dia hahaha co cute.


7
 "oh...oh..." ini lah perkataan yang AB selalu sebut kalau nampak anak patung hehe tu lah mulut dia macam tu.


8
Apa lagi semua pun tidak sabar mahu buka tu box.


9
Tengok lah, happy betul dia. Sempat lagi dia hisap tu botol hahaha.


10
More presents to open.


11
Ni baru kami saja, you imagine lah kalau semua relatives datang, penuh rumah hahaha.


12
Some presents yang kami (hubby and I) dapat ni tahun. 


13
Lepas habis/puas buka presents baru lah kasih mandi ni budak budak. So, ini lah baju AB for Christmas. Cute kan?.


14
Cute necklace kan?.


15
Seperti biasa Hubby masak I clean haha.


16
The kids with they own style.


17
Time to eat.

Note:
To my MIL, The Baines, The Kuckyt, Heather & Jon,  thank you so much for the presents, the kids (we) love it :). 


Ok, that's all for today. See..ya..



Monday, December 27, 2010

CHRISTMAS EVE 2010

So, how is your Christmas?. Mesti semua pun busy kan?. Anyway, today saya mahu share sama you all gambar yang saya ambil waktu Christmas eve.

1
Lucky kids awal awal dapat hadiah sudah.


2
Happy kids hehe.


3
Big smile.


4
Tengok muka AB haha.


5
SIL and her hubby. (Thank you so much for the present guys, the kids love it.)


6
Cousins help cousins hehe. 


7
Sebelum tidur, pasti kan Santa buat apa yang perlu hehe.


8
Sumbat saja apa yang ada hahaha.


TO BE CONTINUE...


Friday, December 24, 2010

MERRY CHRISTMAS 2010.

TO, 
       ALL MY FAMILY & FRIENDS...

1

Wednesday, December 22, 2010

GRINSBY FARMERS MARKET

I (we) need to stay home and stop spending more money hehehe. We've been shopping almost everyday now (I know gila kan?). Yang crazy tu kan, each time we went out and shopping we will spend at lease $200 to $300. Gila betul. Macamana juga kan? it's Christmas (Alasan :D).

1
Anyway, bagus pigi sini.


2
Nampak Christmas tree.


3
Macam decor dulu dulu tapi cantik juga.


4
Donation.


5
Cookies for everyone.


6
Lots and lots of goodies for sale.


7
Cute.


8
Tutorial teaching you how to perfectly decorate cake for Christmas.


9



10
Yummy cheese.


11
Christmas flower - Poinsettia.


12
Homemade jam.


13



14
Lots of peoples.



Ok, that's all for today. See..ya..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...