Tuesday, August 31, 2010

ALGONQUIN TRIP 2010 - PART 3 - BEAVER POND TRAIL.

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!....Happy Merdeka Malaysia.

Hari Merdeka (Independence Day) is a national day of Malaysia commemorating the independence of the Federation of Malaya from British colonial rule, celebrated on August 31. In a wider context, it is to celebrate the formation of Malaysia.
Source



**********


Day 2.
Next day tu, kami pigi hiking saja. Ni kali mesti mahu ambil gambar coz, last year kami tiada pigi hiking. You know, ni tempat kan ada 16 hiking trails tapi kami tidak pigi semua lah kami pigi hiking mana yang senang or tidak jauh mahu jalan hehehe. Bah, takut juga kan nanti dalam pertengahan hiking tu terus tidak larat lah pulak hahaha sama kesian juga ni budak budak. Sedang kan yang ini pun dorang bising bising sudah hahaha tapi last last dorang suka juga. Ok, 1st trail...

2
Tengok tu, 2.0km loop!. Penat juga oh.


3
Ahhh not bad.


4
1st stop.


5
Begini lah my hubby dukung si AB. Kesian juga dia, kami lupa bawah tu baby carrier bah.


6
Nampak tangan AB? hehehe happy bah dia.


7
Going up.


8
Hahaha muka orang kena paksa bergambar.


9
Going down. (Patah kaki oh).


10



11



12
2nd stop. This is why they call this trail a Beaver Trail.


13
Beaver dams. Created by beavers.


14



15
Going up again.


16
3rd stop. Banyak tu lily pond tapi semua kecil kecil.


17



18
Take a break hehehe. Tengok mulut my lil boy, ketara gergitan bah hahaha.


19



20
4th stop. Cantik kan?.


21
Ini lagi lah cantik.


TO BE CONTINUE....

Monday, August 30, 2010

ALGONQUIN TRIP 2010 - PART 2 - LOGGING MUSEUM.

Last year ada juga kami pigi ni tempat tapi waktu tu AB masih lagi baby hehehe. Saya tengok ni tempat kan tidak banyak perubahaan, macam itu itu juga. So, tidak lah saya ambil banyak gambar coz, sudah saya ambil last year hehehehe.

Day 1.

Welcome.


1
Look at my lil boy hehehehe cute bah.


2
This is new this year. Patung bah ni tapi tu muka dia macam orang betul betul. Sudah tu pandai bercakap lagi tu.


3
Take a break.

FOR MORE PICTURE PLEASE CLICK HERE(Picture from last year).

**********

Next stop.

Last year pun pigi sini juga hehehe.


4
Tengok kaki AB :D.


5
Kenapa murung oh?.


Ada perubahan kah?.


6
Banyak juga orang waktu tu. Dorang dengar cerita from the tour guide.


7
Cantik kan?.


8
My boys.


9
It's 1.5 km trail. Easy kan?.


10
Edward! Edward! where are you?. Hmmm, tidak juga muncul muncul.


11



12



13
Kalau saya tidak silap, AB baru 3 bulan lebih waktu ni (R - picture).


FOR MORE PICTURE PLEASE CLICK HERE(Picture from last year).


TO BE CONTINUE...

Sunday, August 29, 2010

ALGONQUIN TRIP 2010 - PART 1 - WELCOME.

It's super hot outside, feel like 40c. Mahu keluar pigi jalan pun malas. Tapi, biar pun panas terpaksa juga keluar coz, today it's the last day for the Peach Festival here. Tidak mahu ketinggalan kan? hehehe. Nanti saya kasih masuk tu gambar.

Anyway, let's start with our camping trip at ALGONQUIN PROVINCIAL PARK.

1
For more information please click HERE.


2
Dalam perjalanan. Tomato pun pandai pakai sunglasses kah? hahaha.


3
Happy passengers.


4
Selama 4 1/2 hours driving akhirnya sampai juga.


5
It's AB 2nd years camping.


6
Masing masin dengan activity tersendiri hehehe.


THAT MORNING...
7
Inside the trailer. Awal pagi sudah busy kasih bersih rumah? hehehe.


8
Sedang tunggu breakfast.


9
The chef hehehe.


TO BE CONTINUE...

Saturday, August 28, 2010

I'M BACK.

Hey! I'm, back hehehe. Punya lah penat, baru juga kami sampai ni. So, bila semua sudah ok baru lah saya kasih masuk tu gambar k?. Bah, sementara menunggu tu... tengok lah ni gambar dulu k hehehe.

1
Tadaaaa..... cute kan?.


2
Happy lagi tu hahaha.


3
Aik, si abang pun mahu ikut hahaha.


4
Nah, nasib juga boleh keluar hahaha.


That's all for today..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...