Friday, April 30, 2010

"FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2"

Kesian saya dengan my big boy. Tadi pagi kan berabis dia mahu pakai ni baju yang dia pakai yesterday. Kalau bersih tidak apa, ini eeee kotor betul. You tahu lah kalau boy ni sudah tu baju warna putih lagi tu mesti lah cepat kotor kan. Ya..sampai menangis juga bah dia gara gara mahu pakai tu baju. Saya tanya dia kenapa juga dia berabis mahu pakai tu baju. Rupa rupanya dia sudah berjanji sama kawan dia yang dorang mahu pakai sama baju. Astaga pandai lagi bah hehehe. Tapi eeee tidak boleh oh, tidak sanggup saya suruh dia pakai balik tu baju yang kotor. Akhirnya dia pigi juga tukar baju dia tu dengan muka yang sedih. Kesian oh saya pun ikut sedih tengok muka dia tu.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 1
Ini lah baju yang berabis dia mahu pakai tu. Nampak bersih kan tapi kalau you tengok dekat dekat tu baru lah nampak tu kotor.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 2
Nampak tu kotor tu?.

**********

Anyway, let's continue to the Flowers in the neighborhood.

FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 3
Ini baru lah cantik betul.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 4
Tengok dekat sikit.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 5
Tulips.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 6
Ni color pun saya suka.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 7
Anak siapa lah tu?. Tiba tiba saja muncul heheh.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 8
Besar besar ni bunga dia.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 9
Yang ini ni saya saja ambil gambar tu pokok heheh.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 10
Apa nama dia ni ah?. Banyak ni tapi tidak lah pulak saya tahu apa nama dia.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 11
Nah, more tulips.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 12
Ini pun cantik kan.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 13
Banyak juga tulips ni heheh. Tidak apa sebab tidak lama tu semua mati ni.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 14
Ah..yang ini ni saya punya tulips hehehe.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 15
Ni jenis tulips ada kecil sikit.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 16
See?. kecil kan tapi cantik juga.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 17
Ah..what you think about this one?. Cantik kah?. Yang ini ni tukang kasih rosak lawn saja ni. Banyak orang tidak suka. Sama kalau sudah di lawn kau kan nah susah sudah mahu kasih buang.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 18
Nampak cantik juga kan tapi kalau sudah mati tu kan ah..itu lagi bahaya.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 19
Ini lah rupa dia kalau sudah mati. Tapi you nampak tu putih putih tu?. Ah..itu lah benih dia. kalau angin tiup, bertaburan lah dia di lawn terus tumbun lagi yang baru. Begitu saja sampai lah kau kepenatan mahu cabut semua tu hahahha.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 20
Lepas kami balik dari jalan jalan di neighborhood tu. Nah ini lah kerja my boy. Can you see him?. Tengok tu anak panah.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 21
Ok, tengok dekat sikit. Itu lah kerja dia hahahha. Patutlah semua baju pun kotor.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 22
Tadaa..my princess hehehe.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD - PART 2 - 23
Gambar bonus :D.


THE END..


Thursday, April 29, 2010

"FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD"

Warning!! banyak pictures ni. Jangan you all keboringan k hehehe. Ni gambar saya ambil waktu kami pigi jalan jalan tu hari di kawasan perumahan tempat kami tinggal. So time jalan jalan tu saya ada ambil ni semua jenis jenis bunga yang sedang berkembang. I hope you guys like it. Enjoy.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 1
Cute bah my big boy tolak tu stroller hehehe.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 2
Ayooo AB..semua pun masuk mulut kah?.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 3
Nah..malas mahu jalan kan. Sanggup bah hehehe.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 4
Harap harap tidak patah tu stroller.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 5
Tadaaaaa...Cantik kan. Ada juga warna putih ni. Sama ada juga putih tapi di tengah tengah dia warna kuning.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 6
Tengok dekat sikit.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 7
Tidak tahu apa nama ni pokok ni.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 8
Bunga dia kecil kecil.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 9
Mahu summer sudah kan. Nah ini lah kebanyakan project orang buat. Macam macam lah tu project. For us, hmmm entah lah. My hubby tu pun ada banyak lists dia tu. Pandai pandai lah dia hehehe.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 10
Ni pun bunga dia kecil kecil.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 11
Look closer. Cute kan.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 12
Ini yang saya suka ni.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 13
Cantik juga.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 14
Ini bunga yang banyak. Daun dia sikit saja.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 15
Bunga kuning.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 16
You imagine lah kalau semua your punya garden ada bunga kecil kecil macam ni. Wah...mesti cantik tu.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 17
Purple..Hmm belum pernah lagi saya nampak warna merah. Nanti mahu cari mana lah tahu ada juga hehehe.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 18
Ni bunga dia ada besar sikit.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 19
Saya mahu ambil tu bunga putih yang kecil kecil bah tu tapi lain lah pulak jadi dia huhu.


FLOWERS IN THE NEIGHBORHOOD 20
Gambar bonus heheh.


TO BE CONTINUE...


Note: Ya, "TO BE CONTINUE" terlampau banyak gambar bah. Penat saya mahu kasih masuk semua satu kali kekekek. Jangan lupa datang balik tomorrow k. See...ya...


Wednesday, April 28, 2010

"MORE TULIPS"

Banyak betul gambar yang mahu kasih masuk ni. Tapi semua pun masih lagi dalam process heheh. Maksud saya mana lagi mahu kasih watermark, mahu pilih mana satu yang cantik, mana lagi blah..blah..blah..heheh you know what I mean kan. Itulah maksud saya tu. Bah mari tengok gambar k.

MORE TULIPS 1
Tadaaaa....Merah membarah kan tu tulips.


MORE TULIPS 2
Aik..ada orang kacau daun lah.


MORE TULIPS 3
Susah sudah mahu dapat ni jenis. Ada pun tapi tidak besar macam ni.


MORE TULIPS 4
Nah, besarkan.


MORE TULIPS 5
Tengok dekat lagi.


MORE TULIPS 6
Cantik kan. Ini belum berapa kembang lagi.


MORE TULIPS 7
Happy betul saya :D.


MORE TULIPS 8
Nah begini lah rupa dia kalau sudah kembang. Makin besar tu bunga.


MORE TULIPS 9
Aik, apa pulak ni hahahha. Lapar bah. Tapi tidak mahu makan banyak. Makan sikit saja. Huh?? makan sikit?. Ini pun sudah habis 5 batang hahahah. Susah susah.


MORE TULIPS 10
Akhirnya terjumpa juga saya minuman kegemaran saya. Tapi mahal oh. Beli sekali sekala tu ok lah :D.


MORE TULIPS 11
Ok gambar bonus hahahha. Boleh lah bah tu kan. Nanti keboringan kamu tengok muka si Abigail saja hehehe.


Bah ok lah, that's all for today. Mahu kasih susun dulu tu gambar gambar yang lain. See..ya..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...