Wednesday, March 31, 2010

"SLEEP & JEANS"

Macamana your kids tidur?. Soalan tu bah hahaha. Tidak bah, saya terfikir pasal my lil girl ni yang tidur macam tidur ayam ni. Eh...tidur ayam kah tu kena panggil kalau light sleeper?. Ya saya pun lupa sudah hahahaha. Anyway, ya betul ni, kalau dia tidur kan tidak boleh ada bising tu. Biar sikit bising pun tidak boleh. Kadang tu sampai tertinting tinting bah saya mahu jalan hahaha itu pun kadang dia boleh dengar juga. Sudah tu pandai lagi tu mencari dari mana tu bunyi datang hehehehe. Kesian juga saya sama dia ni, macam tidak cukup tidur lah pulak.

Apa lagi kalau ni 2 ekor monkeys(my boys) ada di rumah tambah lah tidak dapat tidur si kecil ni, kesian betul. Kadang tu saya tengok mata my lil girl kan, mengantuk sudah bah tapi masih lagi mahu cari cari or mahu main main sama dia punya big brothers. Pada hal tidak kena peduli hehehehe. Ya..you imagine lah macamana bising ni rumah ni sampai boleh sakit kepalah oh hahahah. Sampai kadang tu terpaksa juga saya suruh my boys pigi main di playground sebelah rumah kami tu. Nah ini pun kena paksa paksa dulu baru lah mahu pigi. Heran juga oh, kebanyakan budak budak berabis mahu pigi main di playground tapi my boys huhu mahu kena paksa dulu baru lah mahu pigi hahaha.

Ya betul ni kalau pagi, tengahari atau petang tu kan ada susah siki my lil girl mahu tidur. Kalau tidur pun terbangun sekejap sekejap tu kesian betul. Tapi kebaikan dia tu time malam tu dia tidur terus tanpa bangun bangun tu. Kalau bangun pun 1 kali saja or kadang langsung tidak bangun tu, sampai saya yang susah hati. Sudah tu saya kasih bangun dia lagi tu untuk pastikan yang dia tu ok hehehe.

SLEEP & JEANS 1
Tadaaaa...tengok lah tu besar tu mata dia tidak pun sampai 30 min dia tidur sudah terbangun lagi. Pandai lagi tu menyubuk hahaha.


SLEEP & JEANS 2
Ah...sudah lah kau, nanti lagi tidur.

**********

Apa saya buat hari ini?...
SLEEP & JEANS 3
Tadaaa.....You nampak tu semua jeans tu?. Ah itu lah jeans yang baru juga saya beli tidak sampai pun 1 minggu sudah koyak sini sana hahah. Heran juga saya budak budak ni terlampau ganas sampai boleh koyak sini sana tu lutut seluar. Entah apa dorang buat tu sampai boleh jadi begitu.


SLEEP & JEANS 4
Tengok dulu mana satu yang saya mahu jahit dulu.


SLEEP & JEANS 5
Tengok lah, besar juga oh kan tu lubang hahaha.


SLEEP & JEANS 6
Saya pun malas sudah mahu jahit jahit ni. Bukan pertama kali ni, banyak kali sudah saya jahit seluar dorang tu. Kalau you all tengok dorang punya jeans tu kan almost semua tu seluar my boys ada kena jahit jahit or kena tampal tampal hahahah. Malas mahu beli baru kalau murah tidak apa ini mahal juga. Lagi pun tak kan lah mahu beli jeans dorang setiap minggu kan orang kaya pun boleh jadi miskin oh hahahahah. Sudah tu my boys ni terlampau cerewat memilih jeans sendiri tu kalau tu cutting dia tidak ngam ah jangan lah beli kalau beli juga huhu adalah tu yang kena kasih masuk di kotak. Ya pandai pandai tu dorang kasih masuk kotak kalau dorang tidak mahu. Heran juga kan kecil kecil sudah pandai pilih mana jeans yang ngam sama dorang. Anyway, ok lah that's all for today k, see ya...

Tuesday, March 30, 2010

"FACEBOOK & BEAVERS"

I'm not a big fan of FB. Kadang tu saya heran juga ada orang boleh berjam jam di FB. Nah tadi pagi baru lah saya tahu kenapa dorang boleh berjam jam di FB. Macam saya lah tu tadi pagi, you imagine lah saya di FB almost 3 hours hahahah tu lah ketulahan kali. Eh..adakah ketulahan ha..ha...Tidak bah tu sebenarnya saya jumpa sudah kawan kawan lama saya, maksud saya kawan dari sekolah dulu. Well actually bukan saya yang jumpa dorang tapi dorang yang jumpa saya, how cool is that?.

Tu hari saya ada comment di chegu carol blog about FB. Saya ingat kalau saya tidak taruh nama penuh saya memang susah ni orang mahu cari saya. Tapi heran juga biarpun saya tidak taruh nama penuh saya tapi masih juga dorang dapat cari saya hehehe. Tidak apa lah sebab lama sudah tu saya cuba cuba cari dorang tapi tidak lah dapat. Sampai lah tadi pagi.

Cuba you all fikir. Kalau tidak ada FB, macamana lah kita mahu cari kawan kawan lama kita ni. Ah..macam saya ni lagi yang tinggal jauh. Kalau tidak bukan FB tidak lah saya dapat cari kawan kawan lama saya ni. Tapi blogging pun bagus juga kan. Kita boleh tulis apa saja yang kita mahu sama yang best sekali tu kita boleh cari kawan baru hehehe...betul kan?. Ya..memang betul tu hehehe terus terfikir, eh...takut juga saya nanti terbiar lah pulak saya punya blog ni kalau sudah tersangkut dengan FB ni hahaha. Tidak lah nanti ada orang(my sis) marah hahahah. Just kidding sis.

Ya...ya...banyak cakap lah pulak. Ok pictures hari ni semua pictures about beavers.

FACEBOOK & BEAVERS 1
Ni gambar saya ambil 2 hari yang lalu. Dorang ada race car tu hari. Yang ini ni dorang sedang mendangar apa tu leader mahu kasih tahu dorang pasal tu rules.


FACEBOOK & BEAVERS 2
Ah...the car track dorang.


FACEBOOK & BEAVERS 3
Pastikan tu car ok. Mulut my lil boy bah hehehe. Lucu juga.


FACEBOOK & BEAVERS 4
Berbaris mahu take turn.


FACEBOOK & BEAVERS 5
Ada lagi bah mahu banding banding kereta siapa yang hebat.


FACEBOOK & BEAVERS 6



FACEBOOK & BEAVERS 7
My big boy menang for the 1st round. Hadiah tu bah hehehe sian betul.


FACEBOOK & BEAVERS 8
Yahoooo menang lagi dia for the 3rd round. Good job kiddo.


FACEBOOK & BEAVERS 9
Oh yang ini ni gambar saya ambil yang minggu lalu.


FACEBOOK & BEAVERS 10
Apa lah tu my lil boy buat hehehe ada ada saja.


FACEBOOK & BEAVERS 11
Kena suruh angkat sumpah lagi tu hahaha. Bukan sumpah apa, dorang kena suruh berjanji untuk ikut tu undang undang mahu jadi beavers bah tu.


FACEBOOK & BEAVERS 12
Di sebab kan my lil boy tidak berapa pandai membaca lagi, so tu lah tu dorang suruh my big boy tolong dia.


FACEBOOK & BEAVERS 13
Lepas tu, tadaaaa...dapat sudah dia tu nick tie, bermaksud dia pass. Yeaaaa for my boy heheh.


FACEBOOK & BEAVERS 14
Happy juga dia heheh.


FACEBOOK & BEAVERS 15
Pandai lagi bah bercerita kekeke.


FACEBOOK & BEAVERS 16
Pandai lagi tu dia kasih bagus dia punya nick tie heheh.


FACEBOOK & BEAVERS 17
Lepas tu dia kasih bagus dia punya hat lagi hahahah lucu lucu.


FACEBOOK & BEAVERS 18
Ok that's all boys heheh.


FACEBOOK & BEAVERS 19
Nah...yang ini ni gambar bonus ni.

Ok that's all for today...See ya..


Monday, March 29, 2010

"WELCOME & SPRING"

Sebelum saya mula dengan N3 saya hari ini. Saya mahu welcome to my lovely sister to the world of blogging (^_^). She my 2nd sisters bah tu. You know already about my 1st sister kan?. If you belum kenal my 1st sister, ah please click HERE. Anyway, yes another sisters of mind joined the world of blogging, how cool is that? heheheh. So, apa lagi please come and click HERE. Jangan lupa leave some sweet comment for her and also jangan lupa became her follower :D.

WELCOME & SPRING 1
"WELCOME TO THE BLOG WORLD SIS"..


Oh satu lagi, lupa sudah saya dengan my best friend ni Shirley S Wong, sorry ya (^_^). Kami berkawan sejak kami bujang bujang lagi hehehe sampai lah sekarang. Ya dia pun still new dalam world of blogging ni. Bah let's welcome her to the Blog world of blogging too. If you would like to visit her, please click HERE.


"WELCOME TO THE WORLD OF BLOGGING SHIRLEY S WONG"..


********************

Ok let's talk about Spring. Yes...akhirnya hidup juga bunga di depan sama di belakan rumah kami ni. Mari tengok tu gambar di bawah, gambar yang saya ambil yesterday. Nah tengok tu tulip saya. Jadi juga dia, nah tidak lama lagi tu berbunga lah dia yeaaaa. Tapi heran juga saya oh, tadi saya check si Izan's punya blog kan, dia punya tulip sudah berbunga. Cantik cantik lagi tu. Eeee jeles juga saya. Tapi dia tu tinggal di Italy, tu lah kali tu cuaca disana ada lain sikit kan.

Anyway, mari tengok gambar. Tapi tidak banyak gambar ni kali :(.

WELCOME & SPRING 2
Tadaaa.....my tulips.


WELCOME & SPRING 3
My Hydrangea tapi belum lagi ada bunga. Kalau saya tidak silap back home dorang panggil Bunga seribu ni.


WELCOME & SPRING 4
My Sedum. Cute kan.


WELCOME & SPRING 5
Oh yang ini ni tu air terjun di pond kami.


WELCOME & SPRING 6
My last pictures.

That's all for today. See...ya..


Sunday, March 28, 2010

"TAG"

Ok, today N3 semua pasal Tag hehehe. Yup lama sudah bah ni saya kena tag tapi tidak saja sempat saya buat. Sampai lah sekarang ni. Bah, let's start..

1st Tag - Apa dalam bag kamu?. Tag from Tihara (Herba Dalam Dunia Kesihatan).

TAG 1
Tadaaa..inilah my handbag. I beli last year, actually my hubby kasih I duit sempena my birthday so I beli ni lah Guess handbag cost dia $100++.


TAG 2
Didalam bag I, mmmm let's see...


TAG 3
Ini lah di dalam bag saya hahahah, not much. How about you?. Apa di dalam bag anda (^_^).


********************


2nd Tags - Tag sepuluh. Tag also from Tihara (Herba Dalam Dunia Kesihatan).

1. Siapakah diri anda di rumah?
- Wife, mom, chef, maid you name it hahaha.

2. Siapakah diri anda di samping rakan?
- Awesome friend :D.

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai.
- 1. Bawah "all" family datang di Canada (^_^).
- 2. Big closet muahahaha.
- 3. Big camera muahahah.
- 4. Pigi casino hahaha.
- 5. Menang lottery muahahah.

4. Siapakah nama pasangan anda.
- Mmmmm. Mr. Brooks (^_^).

5. Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda.
- 1. Romantic biar pun saya tidak romantic hehehe.
- 2. Easy going.
- 3. Good listener. Biar pun cerita boring.
- 4. Love to cook. Biar pun kadang tu dia tahu masakan dia tidak sedap hahahah.
- 5. Awesome father for my 3 kids (^_*).

6. Bila tarikh anda couple?
- Apa maksud dia ni ah?. Couple, dating kah atau couple married?. Mmmmm, ok kalau couple tu, lupa sudah tarikh dia tapi tahun dia masih ingat lah awal tahun 2000. We got married on July14, 2001.

7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda.
- Kenangan pahit?. Mmmmm well nampak my hubby menangis waktu his father pass away :(.

8. Lagu tema cinta anda.
- Anything as long sedap di dengar.

9. Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda.
- Kurus macam dulu hahahahaha. Shhhhh jangan kasih tahu dia hahahah.

10. Tag 10 rakan anda yang lain.


********************


3rd Tags - Tag from Kniedaz.

Syarat-syaratnya ialah : Bold the statements that ARE true to you. Italicize the statements that you WISH were true. Leave the rest alone. Then, tag 10 people to do the same test.

I’m not happy.
I hate my friends.
I hate my life.
I hate my grades.

I can drive.
I’m bored of driving.
I have a white handbag.

I love dancing.
I go clubbing every week.
Shopping is bullshit.

I have a tattoo of a star.
I got my navel pierced.
I have friends that take drugs.
90% of my friends smoke.
I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.

I’m studying Fashion.
I have a business running.
I hate cartoons.
I hate someone.
I have 10 Lollipops handbags.
I buy CLEO every month.
My parents don’t know about my blog.
I have an iPod. I don’t have faith in the current “one”.

My school mates know about my blog.
I wanted to be a fashion designer.
I love rock emo bands.

I hate it when people cancel last minute meet ups.
I’m a rebel.
I don’t believe in love.

High school's filled with drama.
My parents have faith in me.
( i will....)I’ve bought shoes this month.
A blogger bitched about me before.
I hate sports.

I heart Italian food.
I hate meeting new people.
I hate nail polish.
The mother bear gives me hugs.
People should start appreciating me.
High school was the worst time of my life.
I have red hair.
One Utama is my second home.
I’m a guy.
I’m scared of my Biology exam which I’m going to face tomorrow.

I hate vacations.
We’ll last :)

I believe in long distance relationships.
I going to get high and smoke weed one day soon.
I’ve robbed an old lady.

I’m starting to like applying make-up
I was a tomboy.
At times I think I still am a tomboy.
I love bitching about people behind their backs

I still have a best friend.
I have a cat.
I hate surprise parties.
I hate planning parties.
I’m hot.
I’m a sinner.
I’ve got a DS light.
I have a Wii.
I cant live without music.
Video games are a waste of time.
I miss the father bear.
I love being in love.
I know how to cook.
I have 100% freedom.
Boys are assholes.
I hate Math.
I’m happy with what I have
I love horror films.
I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.

My old friends keep in touch with me.
I don’t read newspapers.
The news is such a waste of time.
Blogging is a waste of time.
I hate animals.

I can’t live without make-up.
I curse like a pirate.
I’m happy with my 11 year old car.
I hate people that are smart.

I love Orange juice.
I can’t drink for nuts.
I believe that everyone in their teens have lost their virginity.

I’ve got a new phone.
I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
I love swimming.
I haven’t worked out since March.
I think I’m fat.
I love my friends and family.

Now, saya mahu past to 10 people k. Oh..jangan susah hati, ini tag ni terpulang kepada kamu mahu buat kah tidak k. Saya saja mahu kasih habis saya punya home work ni heheheh. Good luck...

1. Cath J - Cj Go Travel.

2. Fely - Growing pains.

3. Shirley S Wong - It's all about me and my life.

4. MJ - Mj inspirations.

5. Mama Mia - Mama Mia's page.

6. Shirley Hunggim Francis - BEAUTIZA.

7. Eine Frau aus Botnang - antara Tempoyak dan Spatzle.

8. Peng Peng - ON LIFE & EXPERIENCE.

9. Izan - ThE sToRy oF mE.

10. LyNn HaMzAh - all about us.


Adoiiii!!.. panjang juga oh kan. To Kniedaz. & Tihara, thanks for the tag k. Ok lah that's all for now....See ya..


Friday, March 26, 2010

"SARDINES & ANTIQUES"

SARDINES & ANTIQUES 1
Picture from Mr Google.

Teringat saya tu hari waktu kami pigi sana tu kedai China untuk beli sayur sama ada lah tu makanan tin. You tahu lah, kadang tu kalau saya rindu makanan macam back home tu kan saya pigi sini lah ni kedai Cina hehehe. Coz kadang tu ada juga makanan di sini kedai ni sama macam makanan back home juga. So, tu hari saya terpingin bah tu mahu masak ni sardine campur bawang hehehe. Teringat lah tu my 2nd sister punya masakan waktu kami masih lagi di sana KK tu hari.

Anyway, sampai saja kami di kedai Cina tu. Saya pigi lah cari ni sardine. Banyak lagi tu saya ambil hehehe maklum lah untuk stock stock juga lah bah tu. Tiba tiba ada ni orang tua(orang putih) di belakang saya, dia pun mahu beli ni sardine juga. Saya nampak banyak juga dia ambil ni tin sardine. Dalam hati saya eh ada juga orang putih suka makan sardine dalam tin ni. Terus dia tengok saya lah, kali dia perasan juga tu saya tengok dia punya cart penuh dengan tin sardine hehehe. Dia bilang oh....bukan untuk saya ni, ni untuk kuching saya bah ni dia bilang. Terus dia cerita lah tu pasal kuching dia ni yang suka makan sardine dalam tin. Dia bilang, dia selalu datang sini kedai Cina ni, sebab tin sardine dorang murah murah. Saya pun ok..ok..saja. Nasib juga cart saya yang penuh dengan tin sardine tu tidak ada dekat saya hahahah. Waktu tu my hubby yang surung surung tu cart. So, sudah saya nampak dia bayar and keluar kan baru lah saya pigi cari my hubby. Saya kasih tahu lah my hubby pasal tu orang tua. Terus my hubby say, memang pun makanan kuching hahahaha cilaka punya hubby (^_^). Makanan kuching pun makanan kuching lah kan hahaha. Yang penting sedapppp heheheh.

SARDINES & ANTIQUES 2
Yang ini pun my favorite ni hehehe. Pedas pedas tapi manis :D.

********************

Bah sudah lah cakap pasal sardine tu. kali ada orang yang mahu muntah sudah dengar kita suka makan sardine. Coz bukan semua orang suka sardine ni kan. Anyway, saya mahu share sama you all ni gambar yang saya ambil bulan lalu.

Tu hari sini lah kami pigi. Kami pigi tengok tu barang barang antique. My hubby minat betul ni sama antique antique ni. Dalam rumah kami ni pun ada juga lah perabot perabot yang boleh di panggil antique. Ada juga kami beli and ada juga my hubby kena kasih dari nenek and datuk dia waktu dia masih kecil lagi. Bagi saya antique antique ni buang duit saja hehehe. Coz sudah lah barang yang lama, mahal lagi tu. Quality tu pun macam mahu rosak sudah. Anyway, tu hari kami tidak beli apa apa. My hubby mahu juga tu tapi saya bilang jangan lah lain kali saja heheh pada hal, dalam fikiran saya tu "buang duit saja" hehehe sian dia.

SARDINES & ANTIQUES 3
Ni tempat ni dekat saja dari rumah kami. Tapi ni pertama kali kami pigi tengok ni tempat.


SARDINES & ANTIQUES 4
Punya lah besar tu Christmas sock. Siapa lah yang mahu beli tu. Sama di mana lah dia mahu simpan kan hehehe.


SARDINES & ANTIQUES 5
My hubby paksa saya bergambar sama tu sock hahahah. Dia bilang nah kasih masuk di blog kau. Pandai lagi bah.


SARDINES & ANTIQUES 6
Tengok lah tu, rosak rosak kan. Siapa lah yang mahu beli tu hehehe. Hubby say ada juga tu.


SARDINES & ANTIQUES 7
Ni tub ok juga tapi macam kecil lah.


SARDINES & ANTIQUES 8
Saya pun tidak tahu apa ni. My hubby ada bah tu kasih tahu apa kegunaan dia tapi lupa lah pulak.


SARDINES & ANTIQUES 9
Pandai pandai lah pulak dorang pigi naik. Sekali patah nah baru tahu hahahah.


SARDINES & ANTIQUES 10
My boys mahu ni trucks tapi punya lah mahal.


SARDINES & ANTIQUES 11
Mesin untuk buat benang.


SARDINES & ANTIQUES 12
Kulit buluh yang original lagi tu. Eh..tidak lah saya mahu pakai ni.


SARDINES & ANTIQUES 13
They favorite tools. Suka tu dorang dengan benda benda macam ni.


SARDINES & ANTIQUES 14
Suka saya tengok ni. Kena buat dari kayu lagi tu.


SARDINES & ANTIQUES 15
Cantik kan. My hubby say eh...terlampau girley lah pulak.


SARDINES & ANTIQUES 16
Tadaaaa...not for sale k hehehe.


SARDINES & ANTIQUES 17
Saya nampak ni dua botol wine. Punya lah besar kali sama tinggi dengan my lil girl oh hahahah. Sudah tu mahal lagi tu.


SARDINES & ANTIQUES 18
Jewelry pun ada bah. Tapi semua pun style dulu dulu. Tapi cantik juga.


SARDINES & ANTIQUES 19
Cantik lagi dulu dulu punya cash mesin dari sekarang punya kan.


SARDINES & ANTIQUES 20
Macam tidak selesa saja ni baby crib.


SARDINES & ANTIQUES 21
Oh...suka saya ni. Tu tea cup dia lagi...macam saya mahu oh. Tapi tidak jual satu satu mesti mahu beli satu set.


SARDINES & ANTIQUES 22
Baju baby. Nampak cantik coz semua pun putih. You know bukan senang oh mahu buat ni. mahu berbulan bulan juga oh mahu buat 1 sock saja. You imagine kalau semua ni kali mahu bertahun tahun oh baru siap.


SARDINES & ANTIQUES 23
Camera.


SARDINES & ANTIQUES 24
Ada saya cuba cuba angkat tu cermin. You tahu punya lah berat heheheh.


SARDINES & ANTIQUES 25
Bahagian dapur dapur.


SARDINES & ANTIQUES 26
Ni bowl ni kena buat daripada crystal. Berattttt betul.


SARDINES & ANTIQUES 27
Lepas tu kami pigi satu lagi tempat. Ni tempat ni, dekat tu highway mahu pigi Niagara Falls.


SARDINES & ANTIQUES 28
Tu pondok pondok kecil tu tempat orang sewa untuk jual jual dorang punya antique.


SARDINES & ANTIQUES 29
Tengok tu my boys pun pandai juga tengok tengok antique hehehe.


SARDINES & ANTIQUES 30
Ni di bawah bestment ni. Saya tidak suka tu bau dia hehehe. Bau macam basah tu...macam geli lah pulak saya.


SARDINES & ANTIQUES 31
Punya besar radio dia.


SARDINES & ANTIQUES 32
Tempat cuci muka??.


SARDINES & ANTIQUES 33
Cute ni kuda bah. Mahu tahu harga..mahallll...


SARDINES & ANTIQUES 34
Ada lagi bah mesin horoscope.


SARDINES & ANTIQUES 35
Teka berapa harga ni picture?. Mahu juga $600 Canada money oh.


SARDINES & ANTIQUES 36
Yang ini ada murah sikit. $200 Canada money.


SARDINES & ANTIQUES 37
Banyak juga barang kecil kecil ni.


SARDINES & ANTIQUES 38
Tengok lah ni, macamana lah mahu pilih ni. Terlampau banyak heheh.


SARDINES & ANTIQUES 39
More furniture.


SARDINES & ANTIQUES 40
My last picture.


Ah...apa macam you all enjoy kah?. Atau kali keboringan sudah kamu hahahah. Anyway, that's all for today saya mahu pigi tidur sudah ni....See ya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...