Sunday, February 28, 2010

"MALAYSIA TRIP 2009/2010 CONT - VIDEOS"

Busy juga hari ini. Semua pun gara gara my lil boy birthday. Tidak juga banyak orang yang datang tapi boleh lah buat saya busy. Yup, another birthday party for him. Tidak lah besar besaran small one saja. Sama tidak juga saya masak apa apa kami order pizza saja. Kesian kan heheh, malas bah mahu masak mana lagi mahu kasih bersih kan, banyak kerja lah. Lagi pun bukan banyak orang.

Anyway, saya tidak mahu kasih masuk gambar birthday dia dulu. Nanti baru lah saya kasih masuk. Sebab saya mahu kasih post ni videos waktu kami di Malaysia dulu hehehe. I know I know lagi lagi dengan Malaysia trip kan hahaha. Well, it's up to you guys mahu tengok kah tidak. Sebab all of the videos are dedicated to my family in Malaysia (^_*).


GOOD BYE CANADA AND HELLO MALAYSIA.
video


MY SISTER HOUSE.


MY SISTER HOUSE PART 2
video


GENTING HIGHLAND.
video


GENTING HIGHLAND PART 2.
video


MELACCA.


TO BE CONTINUE (^_*)...


Friday, February 26, 2010

"MALAYSIA TRIP 2009/2010 CONT - GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE :("

Saya tidak mahu banyak cakap di sini ni. Sebab banyak gambar di sini ni. Takut nanti ada tu yang sampai keboringan pulak mahu tengok saya punya N3 ni kali hehehe. Ok, Gambar di bawah ni, gambar waktu kami di KK airport sudah. So, let's tengok gambar k.

GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 1
Sampai sudah kami di KK airport.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 2
Semua budak budak tidak pigi sekolah tu hari. Kesian juga dorang bah, sanggup tidak mahu pigi sekolah gara gara mahu hantar dorang punya auntie.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 3
Apa lah tu. Ada ada saja.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 4
Mahu check inn luggages first.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 5
Tengok tu banyak juga luggages kami ni.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 6
Bergambar dengan my 2nd sister M.I.L and her B.I.L.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 7
My girl bah termenung kah tu heheh.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 8
Me and my 2nd sister. Miss you sis T___T.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 9
Her daughter join us (^_^).


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 10
Me and my 5th sister.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 11
Astaga muka my nephew (red shirt) hehehe. Lucu juga.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 12
You tahu, airport KK ni fancy sudah oh.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 13
Tengok lah cantik.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 14
Aik, apa ni dua model kah?. Kesian my hubby masih lagi bah urus tu luggages.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 15
Ada ada saja budak budak ni.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 16
Abigail and My 2nd sister M.I.L.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 17
Abigail with her cousin.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 18
Abigail with her auntie.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 19
Heheheh cute nya dorang.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 20
Duduk dulu heheh.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 21
Cerita cerita..


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 22
Ambil group picture.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 23
Satu kali lagi heheh.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 24
My mom nampak ada pulak saudara kerja di airport ni. So, dia pun tidak mahu ketinggalan bergambar dengan my princes.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 25
Waktu kami mahu masuk sudah tu kan, my lil boy nampak ni mainan Ben10 kena jual. So, berabis lah dia mahu ni. Kalau murah tidak apa ni 100++.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 26
Tengok lah tu.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 27
My big boy sempat lagi beli tu orang utan hehehe.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 28
Ehhhhh mahu masuk sudah kami ni. Time tu pun kena panggil sudah. Tapi masih juga kami tidak masuk.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 29
T_______T menangis juga saya. Say good bye to my dad. Love you dad xoxox.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 30
T_______T, say good by to my mom. Love you mom xoxoxox.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 31
And my lil boy menangis juga tapi bukan menangis apa. Dia menanggis sebab tidak dapat beli mainan yang dia mahu.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 32
See...surah di pintu pun masih lagi bah hehehe. Sampai bergolek golek di lantai lagi tu. Bikin malu saja.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 33
T_______T, say good by to all of them. Love you guys xoxoxo.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 34
My hubby say, we have to go. Berat hati mahu pigi tapi apa boleh buat last call sudah.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 35
Kami masuk sudah T_______T.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 36
Ini lah masa yang last sudah saya nampak saya punya family. T_____T, miss you guys.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 37
Dalam kapal sudah kami, ini pun masuk saja kami di kapal tu kan, terus tu pintu kena tutup bah. Nasib juga kami sempat.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 38
Mahu terbang sudah ni.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 39
Oh tidakkkk.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 40
Hehehe, lucu juga muka dorang ni.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 41
Muahhh.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 42
Sempat lagi saya ambil gambar tu airport.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 43
Mahu terbang sudah...Noooooooo T______T.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 44
Terbang sudah kami. T____T.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 45
Masih lagi saya boleh nampak ni rumah rumah. Kalau saya tidak silap, ni kawasan sembulan ni.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 46
Makin lama makin jauh. Nooooooooo T_____T.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 47
Ni saya pun tidak tahu sudah kawasan di mana ni.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 48
Terus saya nampak ni Gunung Kinabalu. Maksud dia jauh sudah kami dari KK T____T. Sedih betul.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 49
Yang last sudah saya nampak ini lah, kalau saya tidak silap macam Layang Layang Island lah pulak. I don't know, maybe I'm wrong. After that, semua biru saja. Ini bermaksud kami terbang jauh sudah, Jauh dari KK and jauh dari my family T_____T.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 50
Dalam kapal tu, my girl sedang tidur. Apa tidak penat, awal dia bangun kan tu lah tu.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 51
Nasib juga dorang kasih saya ni, kalau tidak patah lah tangan saya mahu dukung dia.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 52
Tidak lama tu, bangun lah dia.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 53
Cute smile for her daddy.


GOOD BYE KK & GOOD BYE MY LOVE ONE 54
Selepas terbang from KK to Hongkong and Hong kong to Toronto. Ahhhh ini lah weather yang menunggu kami. You imagine lah from super hot to super cold. Gila betul.

Aduhhhhh hai, i miss my family so badly. I miss waktu kami duduk duduk di dapur sambil cerita cerita dengan nescafe di tangan, miss bergumput dengan saudara marah, miss bergumput dengan malaysia people, miss all the local fruits like tarap, nangka, rambutan, bambangan and more. Miss my parents and my sis houses. Miss to speak malay, that why saya start guna BM di blog saya ni. Tu lah, saya keep asking my hubby "where can i find Malaysian people?". Ada saya cari, tapi you tahu di mana?. Di Vancouver lah pulak. You know..Vancouver Olympic ah di sana lah. Banyak Malaysia people disana. Eeee bestnya kalau lah kami tinggal di Vancouver ada juga kawan dari Malaysia kan.

Anyway, that's all about my Malaysia trip 2009/2010. Tapi you guys belum tengok lagi video dia kan?. Ah...Next N3 saya mahu kasih masuk juga. So tunggu lah my next N3 k.

TO BE CONTINUE...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...