Sunday, January 31, 2010

"MALAYSIA TRIP 2009/2010 CONT - LOK KAWI WILDLIFE PARK "

Alahhhhh punya lah malas saya hari ini. Mahu blog pun malas heheh. Tapi mahu juga berblogging hehehe. Tidak juga bah tu malas kalau cukup tidur. Apa tidak, lambat bangun tadi pagi hehehe tu lah tidur pun pukul 1.00am semalam tu lah. Ini pun gara gara blog lah ni. Saya tahu banyak kamu tu yang tidur lambat juga gara gara blog kan. Nah saya pun begitu juga tapi tidak lah tiap tiap malam. Kadang kadang saja (^_^).

Anyway, kami baru juga balik dari Ikea tadi. Tidak juga kami beli apa apa cuma pergi jalan jalan saja. Oh wait ada, kami beli chocolate saja hehehe. My boys favorite. Well, tiada apa apa juga mahu cerita sini ni semua pun macam biasa saja hehehe. I know boring kan.

LOK KAWI WILDLIFE PARK 1
Nah...ini lah breakfast saya heheh. Ni kuih keras ni saya beli sana kedai cina yang minggu lalu tu. Sekali tengok wah buatan Malaysia you hehehe.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 2
Yang ini pula my dinner heheheh. Kesian kan makan chicken pow saja. Tapi sedapppp.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 3
My hubby made this for the fire woods. Tapi my boy pretending this is his car. Ada ada saja.


**************************************************

Back to the trip..

Ahhhhh...our next trip is Lok Kawi Wildlife Park di sana Lok Lawi lah hehehe. Best tau, dapat naik gajah lagi hehehe. Ok...no more talking enjoy the pictures...(^_*).

LOK KAWI WILDLIFE PARK 4
The entrance. Lupa sudah saya fee dia. Sampai sana you tahu juga tu heheh.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 5
Semua budak budak tidak sabar bah.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 6
Tengok lah ni budak budak hehehe, semua pun mahu jalan masing masing.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 7
Cute.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 8
Deer.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 9



LOK KAWI WILDLIFE PARK 10



LOK KAWI WILDLIFE PARK 11
Masa untuk rehat..Penat and panasssssss. Jangan lupa bawah payung.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 12
Nasib juga my A ada kipas. Terima kasih lah banyak banyak to my sis kasih beli ni kipas untuk my AB.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 13
Tengok tu my 1st boy pun pandai bawah payung sendiri heheh.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 14
Bear.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 15
Tengok ni bear bah. Cuteee bah, gantung gantung lagi tu kaki sama tangan dia hehehe.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 16
Takut..


LOK KAWI WILDLIFE PARK 17
Si orang utan.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 18
Kesian menunggu makanan.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 19
Cantik kan.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 20
Suka saya jenis jenis ni keladi. Cantik di pandang.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 21
Proboscis monkey. Pertama kali nampak ni.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 22
Adakah ni zebra kasih tengok dia punya butt lah pulak hehehe.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 23
Pertama kali saya nampak ni lembu ada tanduk macam ni.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 24



LOK KAWI WILDLIFE PARK 25



LOK KAWI WILDLIFE PARK 26
Nah...ini lah yang di nanti nantikan heheh, naik gajah. Happy juga budak budak.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 27
My boys turn.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 28
My nephews turn.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 29
My nieces turn.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 30
You tahu apa ni kan heheh. Tahi gajah hehehe.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 31
Nah...kesian si gajah. Astaga..kecil lagi my mom dari saya hehehe.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 32
This is my sis with her boy.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 33
Kesian menunggu giliran.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 34
Second round.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 35
And 3rd round.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 36



LOK KAWI WILDLIFE PARK 37
Muahhhh...my nephew.


LOK KAWI WILDLIFE PARK 38
It's super fun. Terutamanya yang kami naik gajah hahaha. Kesian ini kali pertama saya naik gajah ni hahaha. Rasa takut juga tapi memang best lah. Nah kalau you tidak pernah atau mahu cuba cuba naik gajah, nah jangan malu malu datang lah sini (^_^).

TO BE CONTINUE...

Saturday, January 30, 2010

"MALAYSIA TRIP 2009/2010 CONT - MY COUSIN WEDDING"

Teka apa saya buat hari ini?. Ha....saya buat ABC cendoL yehhh. Teringat saya tu cendol yang di melacca tu mmmmmmmm sedapppp. Cendol saya buat hari ini tidak lah 100% serupa dengan cendol di Malaysia. You tahu juga lah di sini ni susah sikit mahu cari bahan bahan dia. Tapi akhir nya jadi juga my perfect homemade cendol heheh.

MY COUSIN WEDDING 1
Nah, ini lah dia. Tidak berapa dark tu syrup dia. You tahu, susah mahu cari tu gula melacca disini. Terpaksa juga saya guna ni, i think it's brown sugar tapi kena kasih keras, so rasa macam gula biasa pulak cuma lil bit dark.


MY COUSIN WEDDING 2
I****H with his cendol.


MY COUSIN WEDDING 3
Tadaaaa.... Hehehe, ini lah mesin saya. Kecil kan.


MY COUSIN WEDDING 4
This is mine. Rasa dia boleh lah tahan. Will make cendol again for sure, but maybe this summer (^_^).


**************************************************

Back to the trip...

This is my cousin's wedding. It's simple but very nice one and the decoration done by his sister. I think she doing very good job.

MY COUSIN WEDDING 5
Congratulation to my cousin Fredolin and Fenny.


MY COUSIN WEDDING 6
Nah....Ini lah dia dua sejoli.


MY COUSIN WEDDING 7
The ceremony.


MY COUSIN WEDDING 8
Tengok lah ni. Susah mahu urus. Mahu ambil gambar pun tidak mahu duduk diam heheh.


MY COUSIN WEDDING 9
Yang satu tidak nampak.


MY COUSIN WEDDING 10
Yang 2 pulak tidak tengok camera.


MY COUSIN WEDDING 11
Yang ini pulak...astaga. I give up.


MY COUSIN WEDDING 12
The bride and the groom(my cousin)family.


MY COUSIN WEDDING 13
Time to eat. Mmmmm very good foods.


MY COUSIN WEDDING 14
After the wedding, kami pergi sana Center Point. Adakah ini lah bah yang my boys betul betul mahu main. Apa lah tu heheheh. Ada ada saja.


MY COUSIN WEDDING 15
Wow, jangan langgar tu kasut heheheh.

Ok my friends, that's all for how..

TO BE CONTINUE..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...